Italia mot England LIVE høydepunkter og reaksjoner da Euro 2020 -finalen ender i straffesparkkonkurranse

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Se direkte: Fans flommer mot Wembley for Euro 2020 -finalen

Viktige hendelser

England ble slått av Italia i finalen i Euro 2020 på straffer.

Tre unge løver savnet sine spark etter å ha tatt Azzurri hele distansen.

Luke Shaw fikk Gareth Southgates side til å starte perfekt etter to minutter, men Leonardo Bonuccis utligning i andre omgang utlignet et spill der sjansene var store.

Jordan Pickford gjorde sitt beste i oppgjøret med litt heroisk målvakt før Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet, etter å ha blitt brakt til straffespark.

Bukayo Saka bommet da på det avgjørende sparket for å gi Italia pokalen.

Følg med på reaksjonen her.

01: 55Matthew Cooper

Mancini: 'Det er viktig for alle mennesker og alle fansen'

I en tale til RAI Sport sa Italias manager Roberto Mancini: 'Vi gjorde det bra. Vi slapp inn et mål med en gang og slet, men så dominerte vi kampen.

'Gutta var fantastiske, jeg vet ikke hva mer jeg skal si. Det er viktig for alle mennesker og fans. Jeg håper de feirer. '

01:27 Matthew Cooper

Bonucci på 'utrolig' seier

Leonardo Bonucci reagerte på Italias triumf og sa: 'Det er utrolig når jeg tenker tilbake på hvor vi begynte.

'Når du er på bunnen av hullet, ser du hvor store menn som gjenvinner sin styrke.

'Jeg vil si takk til vår flotte trener, vårt flotte lag, vårt flotte land.

'Vi er fulle av glede og lykke.'

00: 55 Darren Wells

45 arrestasjoner i London

Metropolitan Police har bekreftet at de foretok 45 arrestasjoner i London på dagen for Euro 2020 -finalen da scenene i og rundt Wembley Stadium falt i kaos.

Avsparket klokken 20.00 hadde alltid utsikt til å bli problematisk for hovedstadens rettshåndhevelse, og mange fans traff pubene eller gatene bevæpnet med sprit før middagstid.

Både Leicester Square og Trafalgar Square ble pakket ut før de ble liggende i et hav av søppel og ødelagte flasker. Et lignende bilde kunne sees langs Wembley Way, før scener snart ble stygge.

Store grupper med billettløse fans tvang seg forbi forvaltere på bakken, mens mange ble inne mens spillet fortsatte, noe som forårsaket forstyrrelser hos betalende match-goers.

Full historie.

00: 51Nathan Ridley

Se Southgate ta straffespark

Se Gareth Southgate innrømme at straffetakerne var hans avgjørelse.

Marcus Rashford og Jadon Sancho ble hentet sent for å ta spark, men bommet.

simon cowell john cowell

Bukayo Saka så også sin femte og avgjørende straffe reddet av spilleren i turneringen Gianluigi Donnarumma.

00: 43Nathan Ridley

FA 'forferdet' av rasisme

En talsmann for FA har sagt dette som svar på overgrep på nettet rettet mot engelske spillere i kveld: 'FA fordømmer på det sterkeste alle former for diskriminering og er forferdet over rasismen på nettet som har vært rettet mot noen av våre spillere i England på sosiale medier.

'Vi kunne ikke vært klarere på at noen som står bak slik motbydelig oppførsel ikke er velkomne til å følge laget. Vi vil gjøre alt vi kan for å støtte spillerne som berøres, samtidig som vi oppfordrer til de strengeste straffene som er mulig for alle ansvarlige.

'Vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for å fjerne diskriminering fra spillet, men vi ber regjeringen om å handle raskt og innføre passende lovgivning, slik at dette misbruket får virkninger i livet.

'Sosiale medieselskaper må gå opp og ta ansvar og handling for å forby overgripere fra plattformene sine, samle bevis som kan føre til straffeforfølgelse og støtte å gjøre plattformene sine fri for denne typen avskyelige overgrep.'

00: 40Nathan Ridley

Chiellini på 'fortjent' seier

Italias forsvarer Georgio Chiellini sier at nasjonen hans fortjente å vinne finalen.

'Vi fortjente å vinne, vi følte at det var noe spesielt i luften,' sa Azzurri -kapteinen.

'Vi fortjener det, hele Italia fortjener det. La oss nyte det! Vi fortjener denne seieren. '

00: 35 Ben mann

Shearer smeller Kane -skjermen

Alan Shearer har tatt sikte på Harry Kanes prestasjoner, og pekte på det faktum at han ikke hadde en berøring i Italia -boksen for hele Euro 2020 -finalen.

Englands første store turneringsfinale siden 1966 endte på kjent måte da Three Lions led straffenes sorg etter 1-1 uavgjort etter ekstra tid.

Gareth Southgates side fikk en perfekt start på Wembley, med Luke Shaw som skjøt et Kieran Trippier -innlegg etter mindre enn to minutter.

Kane hadde mye glede i løpet av den første omgangen, falt dyp og dikterte spillet, og fant regelmessig en av Englands to avanserte kantspillere.

Mer fra Shearer her.

00: 32Tom Cavilla

Ferdinand forsvarer England -troppen

Rio Ferdinand har hoppet til forsvar for den engelske troppen til tross for et grusomt nederlag i Euro 2020.

Gareth Southgates side startet den perfekte kampen etter Luke Shaw to minutter ut i kampen, men Italia tvang forlengelse etter å ha utlignet Leonardo Bonucci i andre omgang.

333 engelnummer joanne

Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka så deretter skuddspark reddet i den resulterende skytingen da Roberto Mancinis side hevdet en 3-2 seier på straffer.

Englands uflaks ved store turneringer fortsetter, men Ferdinand var full av ros for den unike reisen denne nåværende Three Lions -siden har tatt landet på.

Fortsett å lese .

00: 29Matthew Cooper

Bonucci sender blåmerke

Italias forsvarer Leonardo Bonucci skrek 'det kommer til Roma' inn i et av TV -kameraene umiddelbart etter at Roberto Mancinis side kom på toppen i finalen i Euro 2020.

Italia slo England 3-2 på straffer for å vinne turneringen, med Bonucci som utlignet i normal tid og også konverterte sitt spark.

The Three Lions fikk en drømmestart, med Luke Shaw som scoret det raskeste målet noensinne i en EM -finale etter bare ett minutt og 57 sekunder.

Imidlertid kom Italia tilbake på nivå i andre omgang, med Bonucci som scoret etter en scoring i mål.

Les hele historien her.

00: 20Nathan Ridley

Lineker stiller krav til England

23:50 Nathan Ridley

Kane på hjertesorg

Englands kaptein Harry Kane sier at hans side ga alt de kunne for å snakke med BBC Sport etter kampen.

jonathan wilkes nikki wheeler

'Guttene kunne ikke gi mer. Straffer er åpenbart den verste følelsen i verden når du taper, sa Kane. - Det har vært en fantastisk turnering, og vi bør holde hodet høyt, men selvfølgelig kommer det til å gjøre vondt nå, det kommer til å gjøre vondt en stund. Vi er på riktig vei og bygger, og forhåpentligvis kan vi komme videre fra dette neste år. '

- Vi spiller mot en veldig god side. Vi kom perfekt i gang. Kanskje falt litt for dypt. Noen ganger når du scorer så tidlig er det lett å prøve å suge til seg presset og prøve å holde på det, og det er sannsynligvis det som skjedde. De hadde mye ball, de hadde mye ballbesittelse, men for å være rettferdige så vi ganske kontrollerte ut. Vi skapte ikke for mange sjanser, da de åpenbart fikk sitt gjennombrudd fra dødballet, og etter det var det sannsynligvis en 50/50.

-I forlengelsen vokste vi inn i kampen, hadde noen få sjanser, så åpenbart er straffer straffer. Vi gikk gjennom prosessen vår. Guttene gjorde alt de kunne, det var bare ikke vår kveld. '

23:46 Nathan Ridley

Skuffelse over hele landet

England -fans har kanskje ikke en seier å feire, men de har absolutt et lag å være stolte av.

(Bilde: PA)

23:43 Nathan Ridley

Southgate på straffer

Englands manager Gareth Southgate har innrømmet at Englands straffesparktakere var ned til ham.

I en tale til BBC Sport avslørte Southgate: 'Vi forberedte oss så godt vi kunne på [straffesparkkonkurransen], det er mitt ansvar, jeg valgte gutta til å ta sparkene. Til slutt var vi ikke helt i stand til å se gjennom spillet i normal reguleringstid.

Da han overlot den femte straffen til 19 år gamle Bukayo Saka, sa han: 'Det er min beslutning om å gi ham den straffen, det er helt mitt ansvar. Det er ikke ham eller Marcus eller Jadon, vi jobber sammen, vi jobber gjennom dem på trening, det er ordren vi kom til. Det er min oppfordring som trener. '

På Marcus Rashford og Jadon Sancho beklaget han: 'Det er alltid risikoen du løper, men de har vært desidert best og for å få alle de angripende spillerne på banen må du gjøre det sent. Det var et spill, men hvis vi gamblet tidlig kan vi uansett ha tapt spillet i normal tid. Vi begynte bra, jeg tror systemet vårt fungerte bra mot deres. '

23:37 Nathan Ridley

Keane roser England

Roy Keane innrømmet at han synes ingen lag fortjente å tape kampen og berømmet Three Lions pewho som gikk opp.

- Det er en fantastisk kveld, en strålende fotballkveld. Jeg sa til Gary da det gikk til straffe at jeg ikke syntes noe lag fortjente å tape det, sier Keane til ITV.

'Noen må gå glipp av en straff, men det er ikke en kveld å være kritisk til noen av spillerne, Gareth og hans stab.

'Jeg synes de har vært praktfulle. I stedet for å kritisere spillere som savner, beundrer jeg spillere som går opp. '

23:34 Nathan Ridley

7 snakkepunkter

• Gareth Southgates endring gir umiddelbart utbytte
  • Luke Shaw fortjener bedre enn den konstante Mourinho nevner
  • England, og Declan Rice, blir fysiske

Bare noen av de 7 snakkepunktene som Mark Jones har plukket ut fra finalen.

Les dem her.

Bradley Cooper vektøkning

(Bilde: Basseng via REUTERS)

23:29 Nathan Ridley

Ferdinand er uenig med Shearer

Rio Ferdinand gikk mot Shearer og sa: 'Det har skjedd i årevis. Folk har satt på spillere. Kanskje ikke så sent, men mot slutten; de siste fem, fire, tre minuttene. Spillere kommer på denne banen og de fortsetter som straffetakere fordi de blir anerkjent.

'Rashford er en anerkjent straffespiller for Man United. Dette skjer.

'Vi ser ned årene i turneringsfotball, og det er de største spillerne, de beste spillerne i verden savner til tider straffer. Dette er små barn. De må se på det. Store spillere tidligere, [Roberto] Baggio osv. Har gått glipp av store straffer. '

Shearer svarte med å si: 'Når du ikke har spilt en stor rolle i turneringen i Rio, eller spillet, så kom og be om et minutt. Mentalt i den situasjonen må du gjøre deg riktig. Du har ikke sparket fotball. Du har sittet på baksiden i tre timer. '

23:26 Nathan Ridley

Shearer stiller spørsmål om straffer

Den tidligere engelske spissen Alan Shearer har satt spørsmålstegn ved Gareth Southgates avgjørelse om å sette Marcus Rashford og Jadon Sancho på straffe, og paret mangler i skuddkonkurransen.

'Det er en stor, stor spørring,' innrømmet Shearer.

'En stor forespørsel om å sette to spillere på med et minutt til å si at du kommer til å ta en straff for oss.

'Du er under nok press uansett som spiller, men det ekstra presset du har lagt på disse personene når du ikke har noen følelse av fotballen, ikke er involvert i spillet i det hele tatt, og da er du i den situasjonen. Det er et stort, stort spørsmål. '

23:11 Nathan Ridley